Coronaregels per land

Engeland
Het goede nieuws in Engeland is dat er gelukkig weer met volle stadions gespeeld wordt. Wat betreft het reizen naar Engeland zijn er wel een aantal beperkingen: wanneer u volledig gevaccineerd bent, kunt u zonder quarantaineplicht bij aankomst in het VK het land inreizen. Wel moet u zich voor de terugreis naar Nederland laten testen en bij terugkomst verplicht in (thuis)quarantaine, ook als u volledig gevaccineerd of hersteld bent. Om toegang te krijgen tot het stadion dien je een geldig coronabewijs aan te tonen (negatieve testuitslag, herstelbewijs of vaccinatiebewijs).

Bekijk hier het actuele reisadvies voor Engeland.


Spanje
U kunt met uw coronabewijs (negatieve testuitslag, herstelbewijs of vaccinatiebewijs) naar Spanje reizen. In Spanje mogen voetbalclubs momenteel gebruikmaken van 40% van hun stadioncapaciteit, waarbij de 1,5 meter afstandsregel en mondkapjes verplicht blijven. Testen voor toegang is niet nodig in Spanje.

Bekijk hier het actuele reisadvies voor Spanje.


Duitsland
In Duitsland wordt de helft van het aantal toeschouwers toegelaten in de stadions. Om toegang te krijgen tot het stadion dien je een geldig coronabewijs aan te tonen (negatieve testuitslag, herstelbewijs of vaccinatiebewijs).

Let op! Uitzonderingen op deze regel zijn:
- Bayer 04 Leverkusen (vanaf 20 jaar)


Bij deze clubs krijgt u alleen toegang met een geldig vaccinatie- of herstelbewijs.

Bekijk hier het actuele reisadvies voor Duitsland.


Italië
U kunt met uw coronabewijs (negatieve testuitslag, herstelbewijs of vaccinatiebewijs) naar Italië reizen. In Italië is bij de start van de competitie 50% van de normale capaciteit toegestaan in alle stadions, waarbij de 1 meter afstandsregel en mondkapjes verplicht blijven. Om toegang te krijgen tot het stadion dient u een geldig coronabewijs aan te tonen.

Bekijk hier het actuele reisadvies voor Italië.


Frankrijk
U kunt met uw coronabewijs (negatieve testuitslag, herstelbewijs of vaccinatiebewijs) naar Frankrijk reizen. In de Ligue 1 wordt er na lange tijd weer met volle stadions gespeeld. Om toegang te krijgen tot het stadion dient u een geldig coronabewijs aan te tonen. Ook is de mondkapjesplicht van toepassing.

Bekijk hier het actuele reisadvies voor Frankrijk.