Bezienswaardigheden Barcelona

Bezienswaardigheden Barcelona

Barcelona staat bekend om zijn rijke cultuur en historie. Er zijn talloze bezienswaardigheden waar jaarlijks miljoenen toeristen op af komen om ze te bezichtigen.

De bezienswaardigheden en musea in Barcelona zijn te verdelen in twee categorieën. De prijzen hiervoor variëren van €4,00 tot €19,00, afhankelijk van de populariteit en grootte. Veel attracties hebben ook gratis dagen ingesteld om toch voor iedereen toegankelijk te blijven. Doorgaans bevindt de gratis dag zich in de eerste week van de maand en raden wij aan om vroeg aanwezig te zijn om de massale drukte te ontlopen. Aan te raden is om voor de grote toeristische trekpleisters op voorhand een reservering vast te leggen om deceptie te voorkomen. Toeristische trekpleisters die hieronder vallen zijn onder andere: Sagrada Familia, Casa Battlo, Palau de la Musica Catalana en Museo Picasso. 

Voor andere bezienswaardigheden en musea is het altijd handig vooraf de openingstijden en sluitingsdagen te bekijken. De meeste musea zijn gesloten op maandag of dinsdag en sommigen zelfs ook op zon- en feestdagen. 

De meeste bezienswaardigheden zijn te vinden in een select aantal wijken die Barcelona rijk is. Deze staan op deze website dan ook gegroepeerd onder de wijken:

- Barri Gòtic
- La Ribera
- La Rambla
- L 'Eixample
- Waterkant en Havens
- Montjuïc
- Pedralbes
- Tibidabo

Kijk vooral rustig rond in welke wijk u de bezienswaardigheden kunt vinden om uw weekend zo gunstig mogelijk in te kunnen delen zodat u de meeste bezienswaardigheden kunt bezoeken.

 

 
  • ideal
  • paypal
  • bancontact
  • creditcard